Elektronik Sigara Nasıl Çalışır?

Paylaş
 

Bilindiği üzere sigaranın insan sağlığına olan zararları saymakla bitmiyor. Normal bir sigara içinde bulunan yüzlerce etken madde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyerek zamanla ölümcül hastalıklara yol açıyor. Dünya sağlık örgütünün yapmış olduğu verilere bakıldığında her yıl sigaradan hayatını kaybeden insanların sayısı sigaranın ne kadar zararlı olduğunu gözler önüne seriyor. Elbette sigara içmeyen kadar sigara içenler de sigaranın sağlığa olan zararlarını biliyorlar.

Ancak sigarayı bırakmak ciddi anlamda kolay bir iş olmadığı için birçok insan zararlarını bile bile tiryaki olmaları nedeni ile sigara içmeye devam ediyorlar. Sigara tiryakilerinin sigara bırakmalarında yardımcı olacak birçok yöntem söz konusu bu yöntemlerden birisi de elektronik sigara yöntemidir. Bu nedenle e-sigara adı verilen elektronik sigaralar oldukça başarılı neticeler ortaya koyması nedeni ile birçok kişi tarafından tercih edilir duruma gelmiştir.

Elektronik Sigara Nasıl Çalışır?

Elektronik sigara içeriğinde likit barındıran ve mekanik ısınma ile likitin buharlaşması sonucunda kullanıcının ortaya çıkan buharı içine çekmesi ile gerçekleşen bir eylemdir.  Elektronik sigaranın likit içerisinde az miktarda nikotin bulunur ancak normal bir sigaranın içeriğinde yer alan diğer etken maddeler yer almaz. Elektronik sigara kullanan kişiler e likit türlerinden istediklerini tercih ederek kullanabiliyorlar.

Diğer bir adı ile atomizer olan elektronik sigaraların kullanımları son zamanda oldukça artış göstermiştir. Birbirinden farklı aromaları ile kullanıcıların hizmetine sunulan ürünün birden fazla çeşidi yer alıyor. Kalem biçimli elektronik sigaraların yanı sıra kanyak şişesini andıran elektronik sigaralar da söz konusudur. Şarj edilebilen özelliği ile birlikte kullanım süresi tamamen kullanıcının tercihine bırakılan elektronik sigaraların normal sigara kullanıp da sigarayı bırakmak isteyen kişilerin sigarayı bırakmalarında büyük etkisi söz konusudur. Sigara tiryakiliğini büyük bir çoğunluğu dudak ve parmak tiryakiliği olması nedeni ile sigara bırakma konusundaki yardımı oldukça büyüktür.

https://www.dumandegilbuhar.com/

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir