Galatasaray’ın En Pahalı Transferleri

Paylaş
 

Türkiye’nin dört büyük takımı arasında adını yazdıran futbol kulüplerinden birisi olan Galatasaray’ın en pahalı transferlerini ele aldık.

Galatasaray’ın en pahalı transferleri denilince akla birden fazla isim gelmektedir. Bu listede ele alacağımzı isimler yeri geldi döneminde harika işler yaparken bazıları ise gerekeni yapamadıkları için eleştiriye maruz kaldılar.

Transfer dönemi yaklaşınca çoğu kulüp taraftarı transfer noktasında heyecanlı bekleyiş içine girerler özellikle transfer döneminde yapılan çilek olarak nitelendirilen transfler geldiği zaman ise havalara uçarlar. Fakat diğer büyük takımlarda da olduğu gibi Galatasaray tarihinde de yüksek bonservis bedelleri ödendiği halde gerekeni yapmayan birden fazla isim vardır. İşte sizinle o isimlere bakalım.

 

  • Mario Jardel 

 

2000’li yıllarda Galatasaray efsane futbol ile ön plana çıkan futbol kulüplerinden birisi olarak ivmesini sürdürmeye devam ediyordu. Bu yıllarda özellikle Galatasaray kadrosunda bir isim vardı ki bu isim hem oynadığı futbol tarzıyla hem de golleriyle öne çıkan Mario Jardel’den başkası değildi. Galatasaray bu yıllarda 17.5 nilyon bonservis bedeli ile sponsorlarından Telsim’in de katkısı ile Porto’dan Galatasaray’a transfer oldu.

 

  • Bruma 

 

Türk futbolunda yüksek bir ivme yakalayan futbolculardan bir diğeri de Bruma olup özellikle 2013 U 20 Dünya kupasında gösterdiği başarı ile dünyadaki tüm futbol kulüplerinin ilgisini çekti. İlgili olan kulüplerden birisi de Galatasaray’dı fakat Bruma bir yıllık Sporting Lizbon kariyerinin ardından yaklaşık 13 milyon bonservis bedeli ile Galatasaray’ın yolunu tuttu.

 

  • Mbaye Diagne

 

Hem kariyeri noktasında hem de sosyal medyada çokça konuşulan bir diğer isim Mbaye Diagne, Kasımpaşa Futbol Kulübü sayesinde Türkiye’ye gelen Mbaye Diagne için Galatasaray’a tam 10 milyon euro ödemiştir. Bugün halen Galatasaray forması giyen Mbaye Diagne Galatasaray’ın gol ayağı olmaya devam ediyor.

 

  • Youne Belhanda 

 

Futbol dünyasında olaylı futbolculardan birisi de Younes Belhanda’da 9 milyon euro bonservis bedeli ile Nice’den Galatasaray’a transfer olan futbolculardan birisi olarak dikkat çekmektedir.

 

  • Nordin Amrabat 

 

Türkiye’ye Kayserispor sayesinde gelen Nordin Amrabat döneminde oynadığı futbol ile 8.6 milyon bonservis bedeli ile Galatasaray’a transfer olmuştur.

Kaynak: https://skybahis.com/

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir