İş Avukatlarının Çalışma Alanları

Paylaş
 

İş avukatları işveren ve işçi arasında yapılacak olan iş sözleşmesinin hazırlanması aşamasında büyük önem taşımaktadır. İşverenin ve işçinin haklarını koruyan ve sorumluluklarını belirleyen sözleşmeler hazırlanması açısından önemli insanlardır. İş avukatları ayrıca işçi ve işveren arasında ortaya çıkmış olan uyuşmazlıklarda onların haklarını savunmak amacıyla açılan davalarda temsil etmektedirler. Bursa’da açılan bir iş mahkemesi davasında uzman bir iş mahkemesi avukatı tarafından temsil edilmeniz son derece önemlidir. Çünkü haklı olmanız sizin mutlaka davayı kazanacağınız anlamına gelmemektedir. Açılan davalar iş mahkemelerinde görülmekte ve ülkemizde dava yoğunluğunu en fazla olduğu mahkemeler de iş mahkemeleri olmaktadır.

Bu kadar yoğun olan iş mahkemelerinde açmış olduğunuz davaların uzun sürmemesi ve hakkınızı bir an önce alabilmeniz için iyi bir iş mahkemesi avukatı sizleri temsil etmesi ile mümkün olacaktır. Ülkemizde işçiler çoğu zaman haksızlığa uğrayan taraf olarak büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Bunun en büyük sebebi de kanunların yetersiz olmaması değil denetimin yeterli bir şekilde yapılmamasının yanında yaşanan büyük rekabet ortamı nedeniyle işverenlerin işçilerin haklarına yeterli önemi vermemesi nedeniyle olmaktadır. Bu sebeple işçile bazı durumlarda maaş alacakları, kıdem tazminatları ile ilgili davalar, mesai ücretlerinin ödenmemesi ile ilgili davalar, haksız işten çıkartılma, yıllık izin kullandırılmaması gibi davalar fazlaca görülmektedir.

Prestij Hukuk ve Danışmanlık, sizlere tecrübeli avukatları ve büyük bir bilgi birikim olan elemanları ile hizmet vermekte ve açmış olduğunuz bu davalarda gerçek anlamda temsil edilmenizi ve sürecin doğru yürütülmesi ve gerekli belgelerin doğru zamanda mahkemeye sunulması ile birlikte siz haksızlığa uğramış olan tarafın hakkını almasını sağlamaktadırlar. Açacağınız iş davalarında avukat tutmadan kendi kendinizi savunabilirsiniz ama bu durumda hakkında dava açmış olduğunuz büyük şirketlerin karşısında pek bir şansınız olmayacaktır çünkü bu şirketlerin onları temsil eden avukatları aracılığı ile sizlerin haksız sağlamaları mümkün olacaktır. Üstelik bu süreç sizler için çok yorucu ve masraflı olacağı için sizi temsil etmesi için tecrübeli bir iş avukatına vekalet vermeniz gerekmektedir.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir