İŞKOL Çiftliği Reçel İhracatına Başladı

Yöresel reçelleriyle ünlü Aydın’da yıllık 200 tona yakın üretim yapılıyor. 

Bu üretimin yaklaşık 180 tonu ise 7 ülkeye ihraç ediliyor. 

En dikkat çeken ürünler ise turunç ve bergamot reçelleri. Aydın’da bu yıl kuruluşunun 53’üncü yılında olan İŞKOL Çiftliği‘nin üçüncü nesil patronu Yüksel İŞKOL, Aydın reçellerinin ününün 100 yıldan fazla bir sürece dayandığını söyledi. 

İŞKOL Çiftliği firmasının kuruluşunun 1971 olduğunu belirten Yüksel İŞKOL, “Dedemin babası zamanından gelen bir gelenek. Ev hanımlarının evlerde yaptığı turunç, patlıcan, bergamot reçelleri ikram ediliyormuş ve bunu ilk kavanozda satmaya başlayan büyük dedemiz olmuş. Böylelikle Aydın’da ticari değer kazanmış bir ürün” dedi.

Turunç, bergamot, patlıcan, karpuz gibi reçeller Amerika, Almanya, Avustralya, İsrail, Dubai gibi ülkelere gidiyor. Herkes artık değişik lezzetler arıyor ve bunların da adresi Aydın oldu. Amerika’da organik sertifikalı reçeller çok beğeniliyor. Organik reçelde şeker yerine meyve suyu kullanıyoruz. Bergamot çok beğeniliyor, değişik aroma ve tatlar istiyorlar. İsrail’de turunç çok talep görüyor.

İç piyasaya girmeyi hiç denemedik, Bu yıl da yüzde 25’lik bir büyüme planlıyoruz. Gıda sektörü şu anda dünyanın en kritik öneme sahip sektörlerinden biri haline dönüştü. İnsanlar el değmeden sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmak istiyor. Bu alanda tam otomasyon ve endüstri 4.0 alanındaki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Akıllı fabrika konseptinde yatırımlara ağırlık veriyoruz” şeklinde konuştu.

TSE Covid 19 belgesini almaya hak kazanan ilk firmalardan biri olduklarını anlatan Yüksel İŞKOL, “Bu belge sayesinde ham madde tedariğinden üretime, personel güvenliğinden son tüketiciye ürünlerin ulaştırılmasına kadar olan tüm süreçlerde güvenilir gıda ürettiğimizi belgelenmiş oluyoruz. Gerek yerli satın almacılar gerekse de uluslararası satın almacılar bu belgeye sahip olan firmaları tercih etmeye başladı. Türketici nezdinde de var olan güven perçinlenmiş oldu” dedi.

İŞKOL Çiftliği’nde Şirket yıllık Kâr oranının %25’i çalışan işçilere paylaştırılıyor, %25’i yerel sosyal sorumluluk projelerine ayrılıyor. Tüm gelir gider hesaplarının isteyen kişilerce incelenmesi için müze ev haline getirilen yağhane de defterler sergileniyor, her şey şeffaf her şey denetime açık.

Çilek reçeli, İncir reçeli, Portakal kabuğu reçeli, Bergamot reçeli ürünleri vegan ve Organik sertifikasına sahip.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak