İşkol Çiftliği’nin Marka Hikayesi

Paylaş
 

 

Aydın Sultanhisar ilçesinde bulunan organik tarım işletmesi İşkol Çiftliğini ziyaret ettik.  İşkol çiftliği Ceo’su Yüksel İŞKOL‘ aile büyüklerinden miras arazilerde zeytin ve zeytinyağı üretiminde organik ürün çeşitliliği artırdıklarını dile getirdi.

Dededen kalma zeytin bahçelerini Milli Emlak’tan satın aldıkları araziler ile birleştirdiklerini dile getiren Yüksel İŞKOL Aydında 124.208 m² zeytin arazisinde 36.000 Zeytin ağacı ile üretim yaptıklarını geçtiğimiz yıl hasadın tamamını Almanya ve Amerika’ya ihraç ettiklerini belirtti.

Yüksek kalitede üretilen taş baskı İşkol Çiftliği zeytinyağının Organic Sertifikası ile Vegan sertifikası, Helal Sertifikası ve ISO 9001 kalite belgesi bulunuyor.

Zeytinyağı sektörünün en önemli kurumu olan COI (Internation Olive Oil Council) tarafından akredite olan kalite kontrol laboratuvarı zeytinyağı ile ilgili tüm analizleri detaylı bir şekilde yapabilmekte.

Ürünleri üretim aşamasından önce kimyasal analizler yanında duyusal analizler ile de denetlenmekte olan İşkol Çiftliğinde alanında yetkin tadım uzmanlarınca testlerden geçmekte.

Yüksek polifenol miktarına sahip İşkol Çiftliği zeytinyağları; 0,3 asit oranı ile en kaliteli yağlar arasında gösteriliyor. Arazilerinin yanında her hangi bir sanayi alanı, atık alanı bulunmayan İşkol çiftliği organik tarım yapabilmek için gübre kullanmıyor.

Ziraat Fakülteleri ile işbirliği yaparak organik tarımda rekolteyi yükselten çiftlik yönetimi plastik ambalaj, gıda boyası, koruyucu gibi kimyasallara savaş açmış durumda. Ziraat Fakültelerinde yapılan testler ile katkı maddesiz ürünleri tescillenen İşkol Çiftliği’nin ürün yelpazesinde: Yüksek polifenollü taş baskı zeytinyağı, yeşil kırma zeytin, zeytin ezmesi, kahvaltılık sos, incir reçeli, çilek reçeli, ayca reçeli gibi tamamı organik ve vegan ürünler bulunuyor.

Hiçbir yapay tatlandırıcı ve gıda boyası içermeyen ürünler uzun yıllardır iç piyasada satışa sunulmuş değil. Avrupa ülkelerinin taleplerine yetişemediklerini dile getiren Yüksel İŞKOL sadece kendi arazilerinde yetişen ürünleri ihraç ettiklerini menşei belli olmayan ve üretim sürecini takip edemeyecekleri ürünleri piyasadan toplayarak ihraç etmeyi uygun bulmadıklarını belirtti.

Ceo Değil Çiftlik Çalışanı

İşkol Çiftliği Ceosu ve Doğal Eczane şirketleri kurucusu Yüksel İŞKOL renkli bir kişiliğe sahip. O yıllarda THK Milli paraşütçü olan İŞKOL 1993 yılında savaş sırasında Bosna Hersek‘e yardım malzemesi taşıyan ekipte yer alıyor. Ardından doksanlı yıllarda güneydoğu da askerlik yapıyor. Eğlenceli bir dil ile anlattığı ticari başarısızlıkları ve batış hikayeleri ise dinlemeye değer.

 

Sahibi olduğu yazılım şirketinde yöneticilik yöneticilik yaparak Engelsiz Atölye ve DNA Gen Saklama Merkezi gibi farklı projelerini Türk Patent Enstitüsünde tescilletiyor.

2009 yılında babası İsmail İŞKOL un beklenmeyen vefaatı ile tüm yaşantısını değiştiriyor ve babasının ismini yaşatmak için Çiftliğe yatırım yapmaya başlıyor.

Yazılım sektöründen tamamen çıkarak bu alandaki bilgi ve birikimlerini Doğal Eczane ilaç şirketine aktarıyor. Gönüllü Kan Bağışçısı ve Türk Kızılayı üyesi olan Yüksel İŞKOL tüm organlarını bağışladıktan sonra radikal bir karar alarak bedenini tıp araştırmalarında kullanılmak üzere Kadavra olarak Hacettepe Üniversitesi’ne bağışlıyor.

Yılın büyük bölümünü ayağına çizmesini geçirip zeytin bahçesinde tüm aşamalarda çalışarak geçiren Yüksel İŞKOL tarım emekçilerinin adeta manevi oğlu konumunda.

Geçtiğimiz yıla kadar gelirlerinin büyük bölümünü yöre halkına yardım olarak ayıran Çiftlik yönetiminin yeni hedefi Aydın’da babalarının ismini yaşatabilecekleri bir ilköğretim okulu’nu Cumhuriyetin 100’cü yılında hizmete sunabilmek.

Pahalı kıyafetler, Lüks otomobiller, yılda bir hafta kullanılan göstermelik yat, tekne sahibi olmak yerine mütevazi bir yaşam ile çok daha fazla kişiye yardım eli uzatılabileceğini aktaran Çiftlik ceosu işe alım sürecinde ve birlikte iş yaptığı kişileri seçme konusunda pire için yorgan yakar olarak biri olarak tanınıyor.

Mevsimlik emekçiler dışında beyaz yakalılar dahil 76 çalışan istihdam edilen şirketlerde ise yönetimde her çalışanın bir oy hakkı bulunuyor.

İşkol Çiftliği çalışanlarından Meltem YILDIZ; Çiftliğin her karış toprağında emeğimiz var yurt dışından aldığımız ödülleri görünce seviniyoruz yorgunluğumuza değiyor ülkemize döviz kazandırılmasında katkımız olması gurur verici şeklinde konuştu.

İşkol Çiftliği resmi sitesi iskol.com.tr ye 2021 yılında T.C. Ticaret Bakanlığı Güvenli Site damgası almış bulunuyor.

 

 

 

 

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir