İstanbul’da Özel Üniversiteler arasında yer alan: İstanbul Gelişim Üniversitesi

Paylaş
 

İstanbul’da Özel Üniversiteler arasında yer alan: İstanbul Gelişim Üniversitesi

 

İstanbul özel üniversiteler arasında yer alan İstanbul Gelişim Üniversitesi uluslararası başarılarının yanı sıra kültürel, sosyal, sağlık ve bilim alanında faaliyetlerde bulunarak öğrencilerine uluslararası imkânlar tanımaktadır.

İstanbul, Avrupa ve Asya’nın köprü vazifesinin dışında, Türkiye’nin en kalabalık liman şehridir. Hititlerden Osmanlı İmparatorluğuna, Yunanlılara ve Romalılara kadar Türkiye tarihini belirleyen zamanların ve medeniyetlerin kavşağındadır. İstanbul, hem antik hem modern, dini ve seküler olan Avrupa ve Asya arasında, Türkiye’nin eşsiz ve büyüleyici kılan çeşitliliklerden ve tarihsel olayları barındıran kültür ve eğitim şehridir.

İstanbul, Türkiye’nin ve dünyanın eğitim konusunda, lider devlet ve özel üniversitelerini barındırıyor. İstanbul, sosyal hayatını renklendiren ve zenginleştiren kursları, eğitimleri, basılı ve yazılı materyal sayısının fazla olduğu kütüphaneleri ve birçok uygarlığı tanımlayan müzeleri ile de dikkat çekmektedir.

İstanbul geçmişten günümüze, farklı dillerde, sanatta ve kültürde eğitim veren çeşitli okulların bulunmasıyla da ilgi odağı haline gelmektedir. Üniversite sürecine devam eden 700 bine yakın öğrenciye de ev sahipliği yapıyor. 30’a yakın özel üniversite bulunduran

İstanbul şehri;

  • Uluslararası bilimsel kongre, sempozyum ve seminerler
  • Sanat ve sportif faaliyetler
  • Kültürel programlarla öğrencileri uluslararası öğrenim görmeye de teşvik etmektedir.

Kalabalık şehir olan İstanbul’da üniversite öğrenimi gören yaklaşık 700 bini aşkın öğrenci bulunmaktadır. İstanbul’da devlet üniversite ve özel üniversitelerin sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir. Öğrencinin ulaşım imkânını kolaylaştırmak adına üniversite yerleşkeleri şehrin her köşesine yayılmış durumdadır.

Özel üniversiteler, devlet üniversitelerden sınırlı seçenek sunmamaktadır. Özel üniversitede, çok sayıda ana dal, ya da yan dal yapabilme fırsatını elde etmiş olursunuz. Diğer yandan özel üniversitenin kendi bünyesinde bulundurduğu teknolojik, sosyokültürel, toplumsal, sağlık vb. araştırma merkezleri ile de projelerinizi gerçekleştirme imkânı sunmaktadır.

Modern eğitim sistemi ve teknolojik uygulamaları ile İstanbul Gelişim Üniversitesi, özel üniversiteler arasında liderliğini korumaya devam etmektedir. 50’ üzeri uluslararası akredite edilmiş programlarının bulundurmasının yanı sıra teknolojik, sağlık, spor alanlarından kazandığı ulusal ve uluslararası başarı, ödüllere de ev sahipliği yapmaktadır.

Spor, bilim ve sağlık alanlarında araştırma sahası geniş olan İstanbul Gelişim Üniversitesi, Yükseköğretim Oscar’ı olarak bilinen Times Higher Education (THE) Awards Asia (THE Asya Ödülleri “Yılın Uluslararasılaşma Stratejisi” kategorisinde adını finale yazdırarak, “Gelişim” yolunda ilerlemeye devam etmektedir.

100’ün üzerinde dünya üniversiteleri ile anlaşması olan İGÜ, sahip olduğu akreditasyonlara uygun ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarda eğitim alan öğrencilerine uluslararası eğitim-öğretim fırsatını da sunmaktadır.

 

İstanbul Gelişim Üniversitesi

  • Site Yorum

Bir yorum bırak