MHP staj mağdurlarına verdiği sözü tutmaya hazırlanıyor

Paylaş
 

Birkaç güne Meclis’e gelecek olan EYT Düzenlemesi’ne staj ve çıraklık mağdurlarının durumu da mı ekleniyor? Daha önceden bu yönde sözü olan MHP’nin, staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılması teklifinde bulunması bekleniyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar uzun uğraşlar sonucu haklarına kavuşuyor. Hükümet EYT’lileri emekli edecek düzenlemeye tamam dedi ve hazırlıklar yapıldı. Düzenlemenin birkaç güne Meclis’e gelmesi bekleniyor.

EYT’liler gibi staj mağdurları da yıllardır mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in, düzenleme ile ilgili pekçok açıklamasında “kapsamının olabildiğince geniş olacağını” söylemesi, staj mağdurlarını da ümitlendirmişti.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan düzenleme, staj başlangıcının sigorta başlangıcı sayılmasına yönelik bir madde içermiyor. Fakat staj mağdurları ümitlerini tümüyle kaybetmiş değiller.

EYT Düzenlemesi’ne staj ve çıraklık mağdurlarının durumu da mı ekleniyor? Daha önceden bu yönde sözü olan MHP’nin, staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılması teklifinde bulunması bekleniyor.

EYT düzenlemesi Meclis’te görüşülürken, staj mağdurlarıyla ilgili bir maddenin eklenebileceği ifade ediliyor. Staj ve çıraklık mağdurlarının gözü kulağı şimdi Meclis’te; daha ziyade MHP’de…

EN BÜYÜK ÜMİTLERİ MHP

Bu noktada, mağdurların en büyük ümidi ise MHP. Bunun nedeni ise MHP’nin geçtiğimiz seçimlerde bu konuda vaadinin olması. Cumhur İttifakı ortağı MHP 2018 seçim beyannamesinde “Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılması” taahhüdünde bulunmuştu. MHP’nin seçim beyannamesinin 121’inci sayfasında “Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılması” ifadesi halen yer alıyor.

“ÇALIŞANLARIMIZA TAAHHÜDÜMÜZ”

Parti, “Staj ve Çıraklık Süreleri Emeklilik Hizmetine Sayılacak” taahhüdünü, “ÇalışanlarımızaTaahhüdümüz” etiketiyle resmi twitter hesabından da 9 Haziran 2018’de yaptığı paylaşımla ilan etmişti. Bu paylaşımı da halen duruyor. Milliyetçi Hareket Partisi bu sözünü 8 Kasım 2017 ve 13 Haziran 2018’de de TBMM kürsüsünden duyurmuştu. Bu tarihlerde MHP milletvekilleri söz alarak “Çıraklık ve staj süreleri hizmetten sayılmalı, bu süreler sigortalılık başlangıç tarihi olarak esas alınmalıdır” vaadinde bulunmuşlardı.

MHP TEKLİF HAZIRLIĞINDA

Edinilen bilgilere göre, MHP Meclis Grubu, EYT düzenlemesinin görüşmeleri sırasında staj mağdurlarının durumunu gündeme getirmeyi planlıyor. İttifak ortağı ile de görüşüleceği, AK Parti’nin de onay vermesi halinde bu yönde bir teklif sunacağı belirtiliyor.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak