MKK Sicil Numarasında Bilinmesi Gerekenler

Paylaş
 

MMK sicil numarası çeşitli emtialar üzerinden yatırımlar yapan yatırımcıların bu yatırımlarını en güvenli düzeyde yapmasını sağlayan mmk sicil no nedir özel numaralardır.

MMK, bu kapsamda her yatırımcı için özel numarası oluşturmak ve aynı yatırım bilgilerini farklı kurum üzerinden söz konusu sicil numarası üzerinden birleştirerek ilgili yatırımcıların pörtföyüne en uygun şekilde hizmetler sunmaktır.

Ancak söz konusu yatırım sicil numarası karşılığında ise yatırımcılardan belirli bir hizmet bedeli tahsil edilir. Bu miktar 2023 yılı itibariyle 5.25 TL olduğunu belirtebiliriz. Ancak 2024 yılında ücrette güncelleme yapılabilir.

MKK Sicil Numarasında Bilinmesi Gerekenler

2023 yılı kapsamında ise MKK sicil numarasında bilinmesi gerekenler de söz konusudur. Örnek olarak ücret tahakkukunda yatırımcı sicil numarasının ve buna bağlı olarak yatırımcı parolasının yatırımcının eline erişmiş olması koşulu yetkili işletme tarafından talep edilmez.

Sicil ve parolanın ilgili yatırımcıya erişmesi durumunda yeniden tahakkuk edilen ücretin tahsil edilmesi mümkündür. Bu durumda yatırımcı yeniden ödeme yapması gerekmektedir.

MKK Sicil No İle Neler Yapılabilir?

MMK yani diğer adıyla kaydi saklama sistemi numarası üzerinden bazı işlemler kolayca yapılabilir.

Örnek olarak bu kapsamda yatırımcılar çeşitli finans kuruluşları ya da aracı kurumlarda yer alan güncel hesap bakiyelerini MMK bünyesinde sistem tarafından otomatik olarak sunulan sicil numarası ve parolası üzerinden çok daha pratik bir şekilde takip etme olanağına sahip olacaktır. Bu sayede hem zamandan hem ekonomik bağlamda daha avantajlı olacaktır.

MKK Sicil Numarası Nereden Öğrenilebilir?

MKK sicil numarası sistem üyeleri aracılığı ile ilk olarak uygulama üzerinden kaydını oluşturmaktadır. Bu basit işlemden hemen sonrasında ise sistem üzerinden sicil numarasını kolayca öğrenmektedir.

Bu işlem için de doğrudan sistem tarafından ilgili yatırımcının e-mailine ya da mevcut olarak kullandığı cep telefonuna sms üzerinden bilgilendirme mesajı sistem tarafından otomatik olarak gönderilir. Böylece yatırımcı direk sistem üzerinden sicil nosunu öğrenmiş oluyor.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir