Türk Dünyası Değerleme Uzmanları Birliği kurulmaktadır

Paylaş
 

Türk Dünyası Değerleme Uzmanları Birliği kurulmaktadır – Vügar Oruc ve Yaşar Bahçeci anlaşmaya vardı.
Türkiye`de iş seyahatinde bulunan Azerbaycan Değerleme Uzmanları Birliğinin (AQC) başkanı Vügar Oruc`la Türkiye Değerleme Uzmanları Birliğinin başkanı Yaşar Bahçeci arasında görüşmeler yapıldı.
Azerbaycan Değerleme Uzmanları Birliğinin faaliyetlerine dair Türkiyeli meslektaşlarını bilgilendiren Vügar Oruc, temsil ettiği kurumun Azerbaycan`ın ticari birlik niteliğine sahip ilk kolektif sosyal birliklerinden birisi olduğunu ve 1999 yılından itibaren resmi faaliyet gösterdiğini belirtti. Bu yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen kurultay sonrası birliğin faaliyetlerinde ciddi bir dönüşüm yaşandığını vurgulayan AQC başkanı, kurumun uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde olmasına özel önem verdiğini de ekledi. Kendisi, Azerbaycan`la Türkiye arasındaki ilişkilerin nitelik bakımından yeni aşamaya geçtiğini ve Azerbaycan Değerleme Uzmanları Birliğinin de Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği ile aktif işbirliği yapmak niyetinde olduğunu ifade etti.
Azerbaycanlı meslektaşı ile yapılan görüşmeden memnun kaldığını ifade eden Türkiye Değerleme Uzmanları Birliğinin başkanı Yaşar Bahçeci, gelecekteki işbirliğinin perspektiflerinden bahsetti. Kendisi, Azerbaycan ve Türkiye değerleme uzmanları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğine değindi: “Bilindiği üzere, son dönemde iki kardeş devlet – Azerbaycan`la Türkiye arasındaki ilişkiler en üst seviyeye ulaşmıştır. Çeşitli alanlarda işbirliği sözleşmeleri imzalanmaktadır. Bu gün biz de böyle bir tarihi belgeye imza atacağız. Azerbaycanlı meslektaşımla bir araya gelmiş olmaktan son derece mutluyum”.

Azerbaycan Değerleme Uzmanları Birliği (AQC) ile Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği arasında işbirliği bildirisi imzalandı. Anlaşma uyarınca, iki kardeş ülke arasında değerlendirme sertifikalarının karşılıklı tanınması, ortak projelerin yürütülmesi kararlaştırıldı. Çok daha önemli bir husus ise Türk Dünyası Değerleme Uzmanları Birliğinin yaratılması ile ilgili oldu. Değerleme alanında Türk devletlerinin entegrasyonunu sağlamak amacıyla Azerbaycan ve Türkiye hükümetlerine başvuruda bulunulması konusunda taraflar anlaşmaya vardı. Yeni yaratılacak olan birliğe Orta Asyadaki Türk devletleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin de katılımının sağlanması için birlikte faaliyette bulunulması kararlaştırıldı.

Azerbaycan Değerleme Uzmanları Birliği başkanının Türkiye üzere özel temsilcisi Mikayil Mirzazada görüşme ile ilişkin “Azerbaycan Değerleme Uzmanları Derneği ile Türkiye Değerleme Uzmanları Derneği arasında memorandum imzalandı. Türk Dünyası Değerleme Uzmanları Derneği’nin kurulmasına karar verildi. Böylesine tarihi bir etkinliğin katılımcısı ve düzenleyicisi olmak benim için bir onurdur” diye ifade etdi.
Hatırlatalım ki, Azerbaycan Değerleme Uzmanları Birliği (AQC) ülke değerleme uzmanlarının tek mesleki kuruluşudur ve 57 değerleme şirketini bünyesinde barındırmaktadır. 1999 yılında kurulan birlik Azerbaycan`da değerleme uzmanlarının sertifikasyon işlemini gerçekleştiren tek kurumdur. Bu yıl Mayıs ayından itibaren Azerbaycan Değerleme Uzmanları Birliğine (AQC) ülkemizin öncül değerleme şirketlerinden birisi olan– “Vecon Consulting” değerleme şirketinin kurucusu ve müdürü, ekonomist bilirkişi Vügar Oruc başkanlık yapmaktadır.

Vügar Oruc ekonomi faaliyetine başlamadan önce sosyo-politik faaliyetle uğraşmaktaydı. Ülkemizin ilk gençlik kuruluşlarından birisinin başkanı olan V. Oruc daha sonra Milli Kurtuluş Partisinin başkanlığını yürütmüştü. Bu partinin kolektif olarak Yeni Azerbaycan Partisine katılmasına yönelik kararından sonra politik faaliyetini iktidar partisinde devam ettirmektedir.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliğinin başkanı Yaşar Bahçeci ise Türkiye`nin iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucu üyesidir. Aynı zamanda sektördeki en büyük değerleme kuruluşlarından birinin yönetim kurulu başkanıdır. 2009-2019 yılları arasında Kırşehir belediye başkanlığı yapmıştır.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak