Varil Isıtıcı Sistemleri Hakkında Bilgi

Paylaş
 

Bazı maddeler çok soğuk havaya ihtiyaç duymadan da donar veya akışkanlıklarını ciddi manada kaybeder. Akışkanlığını kaybeden maddenin paketlenmesi veya saklandığı varilden başka bir varile transfer edilmesi zorlaşır. Bu şekilde transfer edilmesi halinde hem malzeme kaybı yaşanır hem de zaman ve enerji israf edilir. Sürecin hızlıca sonuçlanması ve verimli şekilde transferin mümkün hale gelmesi için varil ısıtıcı sistemlerine ihtiyaç duyulur. Bu sistemler, endüstriyel kurumlar, taşımacılık veya ihtiyaç duyulan her sektöre göre farklı özelliklerde imal edilir.

Ne işe yararlar?

Isıtıcı sistemleri, oda sıcaklığında akışkanlığını kaybeden asfalt, yağ, glikoz, tutkal ve benzeri maddelerin akışkan hallerinin korunması için kullanılır. Akışkanlığı muhafaza edilen ürünün transferi de kolay bir şekilde gerçekleşir. Her ürünün farklı derecelerde akışkan hale gelir ve bu özellikleri ısıtıcıların hangi derece aralıklarında tedarik edilmesi gerektiğini belirler. 0’dan 200 dereceye veya 0’dan 90 dereceye kadar ısı sağlama yeteneğine sahip ısıtıcı çözümleri söz konusudur. Her ısıtıcı, güvenlik sistemine sahiptir.

Isıtıcı sistem, tayin edilen ısı birimine ulaştıktan sonra kapanmalı ve mevcut ısıyı koruyacak şekilde çalışmasını sürdürmelidir. Gereken ısı sağlandıktan sonra çalışmaya devam eden ısıtıcı maddenin yapısının bozulmasına ve ürün özelliklerinin kaybedilmesine neden olabilir. Bu durumun yaşanmasını önlemek adına otomatik kapama ve mevcut ısıyı koruma sistemine sahip ısıtıcı sistemlerinin tedarik edilmesi lazımdır. Bu sistemler sayesinde maddenin yapısına zarar gelmeden arzu edilen ısılara ulaşılır, madde akışkanlığı korunur. Madde akışkanlığı korunan ürün her an banta alınır ve dolum çok daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılır.

Varil ısıtıcı sistemlerinde Form Mühendislik www.formmuhendislik.com

Isıtıcı sistemleri üretiminde uzmanlaşan Form Mühendislik, hem yurt içi hem de yurt için ağıyla endüstriyel kurum ve kuruluşların ihtiyacını karşılıyor. Yeni mühendislik teknikleriyle dayanıklı, güvenli ve uzun süre kullanılabilecek ısıtıcı ekipman ve sistemlerine yer veriyor. Kolay kullanılabilir, işlevsel ve güvenli sistemler sayesinde ısıtıcı kabinlerin oluşturulması ve oda sıcaklığında donan ürünlerin akışkanlıklarının korunması kolaylaşıyor. Hızlı ve yüksek ısıtma ekipmanlarıyla optimum ısıtma performansı sunan yalıtım kapaklara da yer veren Form Mühendislik, bu alandaki her ihtiyacı kapsamlı şekilde karşılıyor.

 

  • Site Yorum

Bir yorum bırak