En Uygun Iso 9001 Belgesi Almak İçin Uygulamalar

Paylaş
 

En Uygun Iso 9001 Belgesi Almak İçin Uygulamalar

 

ISO 9001 Kalite Belgesi Yönetim Tertibatı standardı, Uluslararası Standartlar Organizasyonu bakımından geliştirilmiş. En on ise 2008 senesinde revize edilmiştir. İşlemleri içerisinde bu düzeni kuran ve belirli bir süre boyunca sistemin gerektirmiş olduğu uygunluğa göre yönetilen kurumlar bu belgeyi alabilirler. En uygun ıso 9001 belgesi almak için uygulamalar içerisinde bu belgeyi alabilmek için kesinlikle belgelendirme kurumuna başvurulması gerekir.

 

Belgelendirme kurumu ise yapmış oldukları denetimin hemen sonrasında, kurumun bu belgeyi almaya hak edip etmediği karar verilir. Eğer almaya hak kazanır ise ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Kuruluşa Ne Katar diyorsanız kurul adına belgeyi düzenleyerek kuruma teslim edilir. Bu belgelendirme çalışmasının temeli, denetim çalışmalarıdır. İlk önce düzen kuruluşu esnasında hazır edilmesi lazım olan belgeler üzerinden daha sonra ise işletmenin tesis ve ofislerinde, yapılan denetimin hedefi, düzenin kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etmektedir.

 

Fakat bunun öncesinde bir şart daha vardır. Bu o belgelendirme kurumunun akredite bir kurum olup, olmadığıdır. Bir başka deyişle belge düzenlemek adına yetkili olup, olmasıdır. Belgelendirme kurumu tercihinde birey serbesttir ancak bu koşullar göz önünde bulundurulmalıdır.

  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Bunlar da ilginizi çekebilir