İnan Yılmaz sır örgülü perdeyi aralıyor: “VARDİYA”

Paylaş
 

Yirmi yılı aşkın süredir, kimselerle paylaşılmadan üretilmiş yüzlerce söz ve beste arasından vakti geldiğine inandığı “Vardiya” şarkısıyla İnan Yılmaz hepimizin içinde sıkışıp kaldığı, insanın günlük ve ömürlük yaşam döngüsündeki varoluşsal çatışmalarını konu alıyor.

Doğru güne dek ne ürettiğini, kim olduğunu açıklamadan sabırla beklemiş olan sanatçı, eser yayınlarken sosyokültürel analizlerine göre hareket ettiğini belirtiyor. Artık paylaşabileceğini düşünerek yayınladığı “Vardiya” parçası duymasını bilen kulaklara sözleriyle adeta bir sır fısıldıyor.

Müzik endüstrisinin salt eğlenceyi dayattığı bu çağda; varlık ve yokluğa, umut ve acıya dahası ölüm ve yaşama sözlerinde yer vermek tek başına bile cesaret işiyken İnan Yılmaz; eğitime verdiği değerden ötürü kendisini müzisyen olarak nitelemediğini söylüyor. Aksini iddia etse de şarkısı, onun bu sözünün tevazudan ileri geldiğini bizlere kanıtlıyor.

İnan Yılmaz’a aranjör olarak Doruk Somunkıran, mix için Burak Tanyolaç ve mastering çalışmasında Pieter Alexander Snapper gibi isimlerin eşlik ettiği bu serüven, kayıt sürecinde ise Riff’n Night Records farkıyla tamamlanıyor. İnan Yılmaz ayrıca tüm sürecini kendi yönettiği bağımsız sanat çalışmalarını, İnan Yılmaz Institute (IYI) etiketiyle yayınlıyor.

Uzun yıllardır dijital dünyanın önde gelen markalarına multidisipliner tasarımcı, sanat yönetmeni kimliğiyle sıfırdan hayat veren Yılmaz “Vardiya” şarkısı için çekilen klipte yönetmen koltuğunu ilk deneyimi olmasına rağmen Yasin Altun’a emanet ediyor. Kararının sebebini de şu sözlerle açıklıyor:

“Yaşıtları Tiktok’ta kaybolmuşken Yasin’i elinde kalın bir kitapla ilk gördüğümde, onun bir gün bu ülkenin en önemli yönetmenlerinden biri olabilecek potansiyele sahip olduğunu düşündüm. Kesinlikle Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde eğitim alması gerektiğini söyledim. Kendisinden bazı görüntüler çekmesini istememden bir hafta sonra o görüntüleri bana attı ve o yıl Radyo, Televizyon ve Sinema bölümüne girdi. Ben her zaman böyle insanlarla yürürüm. Bir gün bu ülkenin en önemli yönetmenlerinden biri olacak. Ve bu çok uzun sürmeyecek. İzleyin ve ilahi nizamda hiçbir şeyin tesadüf olmadığını görün.”

Söylemeye gerek yok belki ama klibin sanat yönetmenliği, kurgu ve kapak tasarımını Yılmaz bizzat kendisi üstleniyor.

İnan Yılmaz’ın evrenselliğe ulaşmayı başaran bir dille havalandırdığı bestesi sayesinde kendimizi dinleyecek, üzerine düşünüp içsel bir yolculuğa çıkacak, kısacası tefekkür ederek müzikten payımıza düşeni alabileceğiz.

Ve dikkat! “Vardiya” tüm dijital platformlarda, araladığı perdenin arasından yine (yeni) bir sabah bulmayı umut edenlerle buluşmayı bekliyor.

“İnan Yılmaz – Vardiya” dinlemek için:

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Oni2AP4k7Mw

Spotify: https://open.spotify.com/track/2jFVZwiv4n04U5MBXVU4vK

Sanatçı iletişim adresleri:

web sitesi: www.inanyilmaz.com , www.inanyilmaz.netwww.inanyilmaz.com.tr

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC43LJmFk4x22FCo8xlkyH7Q

Instagram: https://www.instagram.com/subtilesecret/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7ibALxQWe3q0YOLWWUsTAv

Nft Art: https://foundation.app/subtilesecret

Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/92337552

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/anyilmaz/

Twitter: https://twitter.com/subtilesecret

Clubhouse: https://www.clubhouse.com/@subtilesecret

  • Site Yorum

Bir yorum bırak